Home arrow De docent
 
Home
Voor bedrijven
Activiteiten profs
Cursussen amateurs
Workshops amateurs
De docent
Cursusvoorwaarden
Cursisten
Contact
Nieuwsbrief
Foto's cursisten
Pers

 

 


Joost Berends
Joost Berends is fotograaf en initiatiefnemer van DE FOTOSCHOOL te Deventer.
Van 1985 tot 1989 bekleedt hij diverse leidinggevende functies in de fotodetailhandel en de fotofinishing.In 1988 begint hij een studio voor vakfotografie in Nijmegen. In de loop van de jaren gaat de architectuurfotografie een steeds grotere rol spelen. Opdrachtgevers zijn vooral architecten-, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. De opdrachten worden in de studio (maquettes) en op locatie (bouwproces en eindresultaat) uitgevoerd.
De studio wordt ook gebruikt voor een andere passie namelijk (zwart-wit) portret en –modelfotografie. Naast de fotografie sluipen er steeds meer nevenactiviteiten als het verzorgen van workshops en schrijven van lesmateriaal het bedrijf binnen.
 
In september 2001 verhuist de onderneming naar Deventer. 
De werkzaamheden komen nog meer te liggen op het gebied van het verzorgen van trainingen en workshops. Een logische ontwikkeling gezien het feit dat hij al sinds 1987 ook als docent werkzaam is. Eerst bij een aantal centra voor Kunstzinnige Vorming en vanaf 1990 als parttime docent in dienst van de Fotovakschool in Apeldoorn. Daar geeft  hij onder andere lessen in portret-, technische en reportagefotografie, doka- en digitale technieken. Ook maakt hij deel uit van de examencommissie.
In 2001 treedt hij toe tot het managementteam van de Fotovakschool en houdt zich dan vooral bezig met de vernieuwing van de Vakopleiding Fotografie. Hij schrijft nieuw lesmateriaal en  is als voorzitter van diverse werkgroepen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe lesmodules.
In 2004 verlaat hij de Fotovakschool om zijn eigen visie op fotografieonderwijs in praktijk brengen en richt daartoe DE FOTOSCHOOL op.

In 2007 treedt hij in dienst van het Deltion college in Zwolle als teamleider van de opleiding Grafisch Vormgeven. Vanaf 2008 tot heden bij het zelfde Deltion College als projectleider en docent bij de opleidingen Podiumtechniek en Audiovisuele techniek.

De Fotovakschool is ook het instituut waar hij in 1985 het diploma Vakfotograaf behaalt.
In 1988 studeert hij in Utrecht af als docent Fotografie (post HBO).
Daarnaast volgt hij diverse trainingen en workshops op het gebied van fotografie, onderwijs en digitale beeldbewerking.


 

 

 

 

 

 

 
 
  Design & Realisation Embush