Home arrow Pers arrow In het nieuws
 
Home
Voor bedrijven
Activiteiten profs
Cursussen amateurs
Workshops amateurs
De docent
Cursusvoorwaarden
Cursisten
Contact
Nieuwsbrief
Foto's cursisten
Pers

 

 


In het nieuws
Veel belangstelling voor workshop fotografie voor schrijvende pers

Wat al wat langer een trend bleek te zijn, zet nu door. ook bij de landelijke dagbladen. De schrijvende pers gaat steeds vaker ook zorgen voor beeldmateriaal. Uit oogpunt van efficiency is dat een logische stap. Maar hoe zit het dan met de kwaliteit van het beeld? Juist doordat we steeds visueler zijn ingesteld, denk maar aan de uren die we met z’n allen doorbrengen in de buurt van tv en pc, is de vraag naar kwalitatief betere beelden ook toegenomen. Veel NNP-leden blijken zich daar ook bewust van te zijn. Toen dan ook het aanbod kwam om medewerkers voor een workshop Fotografie in te schrijven werd er gretig gebruik van gemaakt.

De geplande trainngen bij de NNP in Arnersfoort zaten snel vol. Daarom heeft Joost Berends (deFotoschool. Deventer) de workshop ook als in-company training gegeven bij onder andere de BDU, het Kontakt (Goudriaan)en het Katholiek Nieuwsblad. In de workshop wisselden de deelnemers eerst van gedachten of en eventueel wanneer de schrijvende pers wel moet fotograferen. Vervolgens werd de theorie op een heldere manier uit de doeken gedaan,
Met de bedoeling dat de deelnemers in de toekomst bewuster gebruik gaan maken van de mogelijkheden van de digitale camera. Dus niet zondermeer de camera op automaat zetten, maar er zelf mee aan de slag gaan.

Na de lunch werd er veel fotowerk ult de overvloedig aanwezige nieuwsbladen besproken. wat tot boeiende gesprekken leidde en veel bruikbare tips opleverde. Aan het eind van de dag bleek de honger naar kennis over fotografie nog met helemaal gestild. Op dit moment wordt daarom bekeken of er een vervolg aan de workshop kan worden gegeven in de vorm van een praktijkdag, waarin de deelnemers aan het werk moeten en het werk daarna wordt besproken.
Bij voldoende deelname kan deze workshop geboekt worden bij  DE FOTOSCHOOL (www.defotoschool.nl). Voor NNP-leden geldt dan een speciale prijs.

 

 
Een zin die iedereen kan lezen

Het is niet anders: meer en meer moeten journalisten zelf foto's maken bij de artikelen die zij schrijven. Maar dan moeten die foto's als het even kan wel goed zijn.
Hoe verbeter je de kwaliteit van de fot's in de krant? Dat was dan ook de centrale vraag op de eerste NNP Krantendag Beeld, die op 23 september in Amersfoort werd gehouden.
Met 16 deelnemers was de dag volgeboekt. Het werd een vooral interactieve bijeenkomst, waar alle aspecten van de nieuwsfotografie aan de orde kwamen.
Fotograaf Joost Berends die optrad als docent vergeleek goed fotograferen met vakkundig schrijven. "Het is de kunst de beeldelementen zo te rangschikken dat het een zin wordt die iedereen kan lezen."

 
Fototraining Berends blijft succesvol

De inmiddels befaamde training “Inleiding fototechniek” werd dit jaar gehouden op 31 mei ten kantore van de NNP in Amersfoort. Het grote succes maakte het zelfs nodig op donderdag 8 juni een tweede sessie te houden. Deze trainingen stonden onder leiding van Joost Berends, bij velen reeds bekend van eerdere cursussen (www.defotoschool.nl). Doel was te proeven van de technische mogelijk- en onmogelijkheden die digitale fotocamera’s bieden en te leren welke factoren bepalend zijn voor een technisch goede foto.

 

 

 

 

 

 
 
  Design & Realisation Embush